Dit is een website van vakbond De Unie voor het cabinepersoneel van KLM

Wat moet er straks in jouw cao?

Onze komst is inmiddels aangekondigd op de Newsapp en onze eerste afspraak met KLM staat ingepland! Wij staan te trappelen om aan tafel te gaan. Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang. We inventariseren onderwerpen voor onze enquêtes. Maar welke onderwerpen moeten daar nou in? Dat bepalen onze leden samen met ons! Wat is er voor jou van belang en waarom? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Je kunt ons dat hier laten weten. Dat kan tot vrijdag 21 juni 12:00. Daarmee heb jij direct invloed op jouw volgende cao.

Wat moet er in jouw komende cao?
Dit is de eerste stap die de leden van De Unie kunnen zetten om hun onderwerp op de kaart te zetten voor de komende cao onderhandelingen. Verderop in het proces komen deze onderwerpen uitgebreid terug in een enquête. De uitslag van die enquête bepaalt onze inzet voor de onderhandelingen. Aan wat voor onderwerpen moet je dan denken? Denk bijvoorbeeld aan de verschillende tellers, zeggenschap over je vrije dagen, wijzigingen in de roosters, compensatie bij vertragingen en verstoringen, gelijkwaardige beloning, afspraken over doorstroom van KLC naar KLM. Dat zijn een paar voorbeelden die veelvuldig bij ons in de inbox terecht komen. Hoe vaker een onderwerp genoemd wordt, hoe groter de kans dat het terug komt in de enquête en uiteindelijk in onze voorstellen voor de volgende cao.

Heb jij collega’s die dezelfde onderwerpen belangrijk vinden?
Laat ze dan ook snel reageren. Maak jij een collega nieuw lid bij ons? Dan krijg je van ons een leuke cadeaubon! Jouw collega hoeft daarvoor alleen jouw naam in te vullen bij het aanmeldformulier. Een collega lid maken kan hier.

Hoe gaat het verder?
Zodra we alle onderwerpen verzamelt hebben gaan we door naar fase twee van onze voorbereidingen. Daarover later meer.

Contact
Heb jij in de tussentijd vragen? Klik hier om contact met ons op te nemen. Je kunt daar ook aangeven als je deel wilt nemen aan onze ledenapp op Whatsapp. Daar kun je terecht voor snelle antwoorden op bijvoorbeeld WRR vragen.

Met vriendelijke groet,

Team KLM De Unie 

Anouk
Maud
Pauline
Tjitske
Marc
Shanna
Mandy