Dit is een website van vakbond De Unie voor het cabinepersoneel van KLM

OVER ONS

‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans.’ Dat weet jij als cabinelid als geen ander. Denk je op tijd terug te zijn voor het afzwemmen van je zoon, barst er ineens een vulkaan uit waardoor het hele vliegverkeer platligt – en zit jij vast aan de andere kant van de wereld. Je werk is innig vervlochten met de rest van je leven en je neemt je verantwoordelijkheid, want dat zit nu eenmaal in het DNA van cabineleden. Maar dan wil je natuurlijk dat je werkgever óók de verantwoordelijkheid voor jóuw welzijn neemt. Kom je er samen niet uit en kan je een luisterend oor of een extra paar ogen gebruiken? Dan staat De Unie voor je klaar.

Als medewerker moet je je kunnen uitspreken, want jouw werk is toch zeker jouw zaak? We kijken niet naar kille cijfers, maar gaan uit van de behoefte van KLM-cabinepersoneel. Jouw geluk staat voorop, jouw stem willen we horen. En wij zijn er om je te ondersteunen bij alle nieuwe stappen die je in je KLM-carrière zult zetten. Welke rechten heb je, welke afspraken kun je met je werkgever maken? Voor al je vragen kun je bij ons terecht.

Jij maakt het verschil

En er is meer, want wij praten namens jou met je werkgever over alle belangrijke zaken die direct van invloed zijn op je loopbaan, zoals je arbeidsomstandigheden, je salaris en je cao. Je ziet: alles wat we doen, draait om jou. Afhankelijk van anderen? Zijn we niet. Winst? Maken we niet. Aandeelhouders? Hebben we niet. Wat we wél nodig hebben om het verschil te kunnen maken: een grote groep trouwe leden. Mensen die ook meer invloed willen op hun werk. Mensen die in alle transparantie en democratie kunnen meestemmen op hun cao. Mensen zoals jij, die snappen dat ze samen sterker staan. Doe je mee?

DIT KRIJG JE ALS LID VAN  KLM Cabine UNIE VOOR MAAR €8,95 p/m
  • Collectieve belangenbehartging
  • Individuele & juridische ondersteuning op het gebied van werk, zorg en inkomen
  • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden
  • Je stemt mee over belangrijke onderwerpen
statuten en reglementen

Benieuwd naar onze statuten en ons huishoudelijke reglement? Download ze hier: