Dit is een website van vakbond De Unie voor het cabinepersoneel van KLM

"Voor mij is het belangrijk dat Cabine crew fit, vitaal en gemotiveerd de pensioengerechtigde leeftijd kan bereiken."

Bijna 27 jaar werk ik aan boord bij één van de mooiste en beste werkgevers van Nederland. Dat gevoel van trots wil ik graag behouden. Voor mij is het belangrijk dat ik in goede gezondheid en met veel plezier mijn werk kan blijven doen.

Samen met een aantal bevlogen collega’s hebben wij een team gevormd om KLM Cabine De Unie op de kaart te zetten. De Unie is een reeds bestaande grote vakbond die de belangen behartigt van haar leden uit verschillende sectoren. En nu ook voor het KLM-cabinepersoneel, dus ook voor jou! Samen met een paar cabine collega’s zijn wij dit avontuur begonnen en ik houd me momenteel vooral bezig met het beantwoorden van vragen die binnenkomen bij de helpdesk van KLM Cabine De Unie. De verbinding houden met collega’s, helpen door prangende vragen te beantwoorden, gezamenlijk problemen op lossen of zaken uitzoeken, daar haal ik veel voldoening uit.

Je kan dus met al jouw werk gerelateerde vragen bij ons terecht. Bij vakbond De Unie is er oprechte interesse, toewijding en aandacht voor onderwerpen die ons als Cabine crew zo bezighouden.

Juist het democratische karakter van de Unie maakt het verschil. Er zijn meerdere mogelijkheden om onderwerpen die voor jou belangrijk zijn te adresseren. Wij willen juist van jou horen wat er op de agenda moet komen voor een goede en veilige uitvoering van jouw werk aan boord. We gebruiken polls, peilingen, enquêtes en online informatie sessies om erachter te komen wat er bij jou leeft en wat er verbeterd kan worden. 

Voor mij is het belangrijk dat Cabine crew fit, vitaal en gemotiveerd de pensioengerechtigde leeftijd kan bereiken. Direct inspraak hebben in zaken die belangrijk zijn en zelf meebeslissen is cruciaal, daarom voel ik me thuis bij de Unie. Beslis ook mee over jouw arbeidsvoorwaarden en je toekomst en word lid van KLM Cabine De Unie, we ondersteunen je graag!