Dit is een website van vakbond De Unie,
voor het cabinepersoneel van KLM

Ik ga me er hard voor maken dat collega’s zich gehoord voelen. Ik begeleid ze graag in het proces van actie ondernemen waardoor ze zelf grip en inzicht op hun onderwerp houden.

Al 33 jaar vlieg ik met heel veel plezier bij KLM. Het is een mooi bedrijf om voor te werken. In de jaren is er natuurlijk veel veranderd. Ik kijk ernaar uit ál mijn cabinecollega’s bij te staan met raad en daad. Of het nu gaat over de WRR en Werkdruk of over roostervragen. Ik zorg dat ik de verbindende factor ben tussen de collega’s en de vakbond.

 

Dit initiatief is niet zomaar geboren. Het is ontstaan vanuit een groot aantal collega’s uit de de cabine zelf. Zij benaderden vakbond De Unie. De Unie bestaat al lang en heeft zich tot nu toe vooral ingezet voor ons grondpersoneel. Een derde cabinebond erbij is alleen maar positief. Des te meer keuze heb je om een bond te zoeken die bij je past. Het transparante en democratisch proces van dit initiatief vind ik daarin echt heel belangrijk. Door inspraak via surveys, peilingen en bijeenkomsten kunnen onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt die leven bij onze collega’s.  

 

Wat heb jij als mijn collega hier nu aan? Precies dit is wat De Unie uniek maakt. Door eigen inspraak en betrokkenheid bij je onderwerp transformeer je jezelf van ‘machteloos’ naar iemand die het heft in eigen handen neemt. Ik ga me er hard voor maken dat álle collega’s zich gehoord voelen en kijk ernaar uit me met mijn collega’s van KLMCabine.unie.nl te verdiepen in hoe wij als vakbond precies dat verschil kunnen maken. Eigenlijk kunnen we allemaal niet wachten om te starten. Logischerwijs, daar hebben we natuurlijk wel leden voor nodig. Dus ik kan alleen zeggen: Word lid en zorg voor je eigen toekomst en die van je collega’s!