Dit is een website van vakbond De Unie,
voor het cabinepersoneel van KLM

Ledenupdate: op weg naar 450 leden en terugkoppeling onderzoek

Vorige week schreven we het 400e betalende lid in. We hebben er inmiddels 401. En we hebben 81 gratis leden. We zijn hard op weg naar de 450 leden die we nodig hebben om erkenning aan te kunnen vragen.

KLM heeft aan ons de eis gesteld dat we minimaal 450 betalende leden moeten hebben, inclusief een ‘goed verhaal’, waarom wij als derde cabinebond aan tafel zouden moeten komen. Die 450 leden hebben we nog niet. Het goede verhaal wel. Dat is namelijk onze aanpak. Direct democratisch een gesprek met de cabinemedewerker. Door onze werkwijze maken we echt inzichtelijk wat er leeft en wat er goed en fout gaat. Uiteraard worden we steeds beter en sterker in het bouwen van dit inhoudelijke verhaal naarmate we meer deelnemers hebben in onze raadplegingen.

Zodra we de 450 ‘aantikken’ gaan we met KLM het gesprek aan over erkenning als vakbond voor cabinepersoneel. De huidige cao onderhandelingen zit De Unie dus wel aan tafel voor het grondpersoneel, maar nog niet voor het cabinepersoneel. Toch willen we je nu inzage geven in wat er volgens het door jullie ingevulde onderzoek van belang zou moeten zijn in de cao besprekingen.

Alle leden die we hadden voor 12 maart hebben kunnen meedoen aan dit onderzoek.

De uitkomsten van dat onderzoek delen we natuurlijk graag met jullie!  Klik hier voor het gehele rapport.

Op hoofdlijnen zullen we stilstaan bij de meest opvallende punten:

De volgende ronde zitten we aan tafel en zijn we in staat om de uitkomsten van dit, en volgende onderzoeken waar jullie aan meewerken kunnen inzetten in de onderhandelingen met KLM. Uiteraard kun jij daar nog aan bijdragen, door je collega’s lid te maken. Voor ieder lid dat aangeeft door jou lid te zijn geworden, krijg je een bol.com bon van € 12,50

Nog geen lid? Dan weet je wat je te doen staat 🙂