Dit is een website van vakbond De Unie voor het cabinepersoneel van KLM

Krijg een deel van je lidmaatschap terug via de cafetariaregeling

spaarvarken KLM cabinepersoneel

Voor een lidmaatschap van een vakbond betaal je contributie. Via een speciale fiscale regeling kun je een deel van dit bedrag terugkrijgen. Dit krijg je terug van je werkgever. Jouw werkgever verrekent het bedrag dat je van ons op je jaaropgave krijgt met je brutosalaris. Dat scheelt als snel een flink bedrag! Bij KLM is dit vastgelegd in de cafetariaregeling, onderdeel van de cao.

Hoe werkt de verrekening?

Elk jaar kun je je jaaropgave bij De Unie opvragen. En heb je ‘m het voorgaande jaar ontvangen? Dan krijg je ‘m automatisch toegestuurd in de eerste twee weken van oktober. Op de jaaropgave staat hoeveel contributie je betaald hebt voor jouw lidmaatschap in dat jaar. Je werkgever houdt het bedrag op de jaaropgave in op je bruto maandloon. Hierdoor betaal jij er geen belasting over. Hoeveel geld je zo bespaart, is afhankelijk van je inkomen. Maar het scheelt al gauw tientallen procenten.

Kortom: ook met een lidmaatschap bij KLMCabine.Unie.nl kun je dus een deel van je contributie terugkrijgen.

Bang dat je je belastingvoordeel niet meer krijgt dit jaar als je overstapt naar De Unie?
No worries!! Je hebt je aanvraag over 2022 al ingediend en daar houd je recht op. Ook wanneer je lid wordt bij De Unie.

Vragen?

Wil je meer weten over de verrekening van jouw contributie via, of wil je een aangepaste jaaropgave opvragen? Neem gerust contact met ons op: klm-cabine@unie.nl.